Nieuws

 • Groeipakket Zitdagen Groeipakket 02 juli 2021

  Heeft u kinderen? Dan heeft u recht op financiële steun. Dat heet het Groeipakket. Wil u hierover meer info? Of wil u weten waar u recht op heeft? Kom dan naar de zitdag.

 • Ontwerp zonder titel (5) Fietspad tussen Gellik en Lanaken centrum officieel geopend 29 juli 2021

  Deputé van toerisme, Igor Philtjens en onze burgemeester Marino Keulen hebben maandag 26 juli het nieuwe fietspad tussen Gellik en Lanaken centrum officieel geopend.

 • IMG_8645 (1) 1000ste UITpas uitgereikt! 29 juli 2021

  Lien werd de 1000ste inwoner met een UITpas!

 • Kermis Rekem Kermis Rekem 29 juli 2021

  Goed nieuws voor de kermisfanaten in Rekem (en omstreken). Want eindelijk is het zo ver. Na maanden van quarantaine kan er in Rekem tijdens het komende weekend opnieuw een kermis georganiseerd worden.

 • Kienen in de Steenselbergweg geannuleerd! Kienen in de Steenselbergweg geannuleerd vandaag! 26 juli 2021
 • OpenPrikdag Open prikdagen 23 juli 2021

  Nog niet gevaccineerd?

 • Opruimactie langs de Maas Doe je ook mee Helpende handen gezocht voor opruimactie aan de Maas 25 juli 2021

  Kom jij ook helpen opruimen langs de Maas?
  Door de overstromingen van vorige week ligt er heel veel vuil en rotzooi langs de oevers.

 • Konikpaarden Wilde Konikpaarden in Hochter Bampd en tamme paarden in Herbricht 16 juli 2021

  zijn allemaal in veiligheid.
  Met de Gallowayrunderen in het gebied is ook alles in orde.

 • Gevulde zandzakjes Gevulde zandzakjes af te halen in Lanaken 20 juli 2021

  Onze technische dienst heeft gezorgd voor gevulde zandzakjes.

 • 11 hectaren watergebonden bedrijventerreinen Albertkanaal Lanaken zet samen met minister Peeters, minister Demir en De Vlaamse Waterweg volop in op de ontwikkeling van 11 hectaren watergebonden bedrijventerreinen. 15 juli 2021

  De gemeente Lanaken, minister Lydia Peeters, minister Zuhal Demir en De Vlaamse Waterweg nemen het voortouw om samen met alle betrokken stakeholders werk te maken van een versnelde ontwikkeling van 11 hectaren watergebonden bedrijventerreinen in het ENA-gebied ‘Economisch Netwerk Albertkanaal’, aansluitend op de industriezone Europark.

 • trieste-jonge-vrouw-iStock-888960804 Praten helpt 13 juli 2021

  Zie je het soms (even) niet meer zitten? Heb je nergens nog zin in? En voel je je alleen met die gevoelens? Babbel erover met ons! Wij spreken samen af voor een babbel. Dit kan telefonisch, via een virtuele meet of in een gespreksruimte. Jij kiest waar jij je het beste bij voelt.

 • Sporthal Veldwezelt omgeving test Veldwezeltenaren, stem op jullie favoriete invulling voor 31 augustus

  De sporthal in Veldwezelt wordt eind dit jaar gesloopt en maakt plaats voor een totaal andere invulling. Inwoners bezorgden ons 16 ideeën. De ideeën werden verder uitgewerkt en ideeën van gelijkgestemden werden samengevoegd. Inwoners van Veldwezelt, ouder dan 16 jaar, kunnen tot 31 augustus hun stem uitbrengen op volgende ideeën:

  - Een parkje met speeltoestellen
  - Ruimte voor sport en spel
  - Een mini-woud

  Lees hier meer over de ingediende ideeën en stem voor 31 augustus

 • katFB Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan 30 juni 2021

  Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken jaarlijks kortingsbonnen weg.

 • Kunstkoepel Kunstkoepel academie voor beeld 16 juni 2020

  Schuilt er een kunstenaar in jou? Ben je graag creatief bezig? Benieuwd naar de grote speeltuin van de beeldende kunst?
  Dan is Kunstkoepel Academie voor Beeld dé plek waar je moet zijn.
  In onze academie kan je tekenen, schilderen, drukken, kleien, animeren en nog veel meer.

 • Speelbos Speelbos in het Neerharenbos 16 juni 2020

  Het bos is de allerleukste speeltuin. Stampen in bergen vol bladeren, bouwen met takken, verstoppertje spelen achter struiken en omgevallen bomen, … Kinderen mogen er naar hartenlust ravotten en klauteren.

 • Vlag De Bessem Mooie stukken gevrijwaard voor de toekomst 16 juni 2020

  De dienst Erfgoed krijgt geregeld inwoners over de vloer die erfgoedstukken aan de gemeente willen schenken, om het op die manier te vrijwaren voor de toekomst en het te bewaren voor het nageslacht.

 • Corona huurproblemen beeld Corona-gerelateerde huurproblemen van een woning 16 juni 2020

  Private huurders en verhuurders van een woning die problemen ondervinden door de coronacrisis kunnen de Vlaamse Ombudsdienst vragen tussen hen te bemiddelen.

 • senioren Heb jij een luisterend oor voor kwetsbare senioren? 16 juni 2020

  Beschik jij over een luisterend oor? En zou jij graag je steentje willen bijdragen als vrijwilliger? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon om ons bezoekersteam terug nieuw leven in te blazen!

 • logo-klimaatgezond-2 Klimaatgezonde maatregelen: energiescans voor bedrijven en renteloze energielening voor inwoners 16 juni 2020

  De gemeenteraad keurde in mei twee klimaatgezonde maatregelen goed. Bedrijven ontvangen voortaan een premie voor het laten uitvoeren van een energiescan en inwoners krijgen de Limburgse renovatielening zonder rente aangeboden. Twee klimaatgezonde maatregelen voor het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelstellingen.

 • Maatregeleninlanaken2 Corona: Maatregelen in Lanaken

  Naast de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft ook Gemeente Lanaken enkele beslissingen genomen.

  Hier lees je de laatste updates over de dienstverlening en activiteiten.

 • coronavirus Informatie over het Coronavirus

  De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft op de website www.info-coronavirus.be alle informatie over het Coronavirus ter beschikking gesteld. De “veel gestelde vragen” worden doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie van het virus in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen de FOD Volksgezondheid bellen op het gratis info-nummer 0800 14 689. Volg ook @be_gezondheid op Twitter voor de laatste info.

 • Tekening-OC-Neerharen-web Denk aan de buren van de ontmoetingscentra 03 december 2019

  Inwoners die in de omgeving van een ontmoetingscentrum wonen hebben in de avonduren regelmatig te kampen met geluidsoverlast. Om de leefbaarheid van de omwonenden en mogelijke gehoorschade tijdens evenementen te verbeteren worden de ontmoetingscentra uitgerust met een geluidsbegrenzer en start er een sensibiliseringscampagne.

 • European Energy Award (EEA) Lanaken is pilootgemeente voor nieuw programma rond klimaatbeleid 05 oktober 2018

  Bond Beter Leefmilieu lanceert in Vlaanderen een Europese succesformule voor het voeren van een effectief gemeentelijk klimaatbeleid. Zes gemeenten, waaronder Lanaken, stapten als eerste in het begeleidingstraject. Zij hopen op het eind van de rit, binnen vier jaar, het certificaat van de European Energy Award (EEA) te verkrijgen.

 • Mountainbike Nieuw mountainbikenetwerk Hoge Kempen 23 november 2016

  De provincie Limburg ontwikkelde samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en de partnergemeenten Maasmechelen, Dilsen-Stokkem, Lanaken, Zutendaal, Genk, As en Maaseik het nieuw Mountainbikenetwerk Hoge Kempen met 160 km routes in het Nationaal Park Hoge Kempen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de vele mountainbikers in deze groene omgeving van het Maasland.

 • Wandelgebied Pietersheim Wandelgebied Pietersheim krijgt Duits kwaliteitslabel - een Belgische primeur! 15 juni 2020

  Vandaag werd het wandelkeurmerk ‘Premiumroute’ van het gerenommeerde Deutsches Wanderinstitut (www.wanderinstitut.de) toegekend aan twee wandelingen in Pietersheim, een primeur voor België! Pietersheim, gelegen in Lanaken, is één van de 6 wandelgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park in België. Het wandelgebied van Pietersheim, met de waterburcht en kinderboerderij Pietersheim als meest zuidelijke poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, was na 10 jaar toe aan vernieuwing. De routes werden in samenspraak met alle betrokkenen onder de loep genomen en aangepast. Deze vernieuwing werd gerealiseerd door het Regionaal Landschap Kempen en Maasland, dankzij de financiële steun van de gemeente Lanaken, Provincie Limburg en Toerisme Vlaanderen.

 • Textiel ophaling Nieuwe locaties voor de textielcontainers Lanaken 23 november 2016

  In 2016 heeft Limburg.net nieuwe overeenkomsten afgesloten met verschillende textieloperatoren, operatoren met zowel met commerciële als sociale doelstellingen. In de nieuwe overeenkomst werd rekening gehouden met het aantal locaties beperken, 1 textieloperator per gemeente en huis-aan-huis textielinzameling door Kringwinkel Lanaken 4 x per jaar. Volgens deze nieuwe overeenkomst mag enkel de sociale operator Salvatoriaanse Ontwikkelingshulp textielcontainers plaatsen op het grondgebied van Lanaken. De eerstvolgende huis-aan-huis ophaling door Kringwinkel Lanaken is gepland op 27 december.

 • evenement-organiseren-web Activiteit of evenement in Lanaken organiseren? Meld het aan bij het gemeentebestuur! 23 november 2016

  Wekelijks worden in onze gemeente diverse activiteiten, evenementen, straatfeesten, rommelmarkten, familiefeesten enz. georganiseerd.
  Vaak is er bij de organisatie van zulke activiteit een dienstverlening van het gemeentebestuur vereist. Dat kan gaan van het opstellen van een verkeersreglement tot het leveren van nadars of containers of het ophangen van affiches in de triptieken en nog veel meer…