Gezocht! Vrijwilligers voor VZW Auxilia

Huiswerkbegeleidingsdienst Auxillia is nog op zoek naar vrijwilligers!

Je inzetten met een groot hart.

Heb je wat vrije tijd en wil je die nuttig besteden? Wil je jouw talenten met anderen delen? Ben je iemand met een warm hart die beseft hoe belangrijk onderwijs is én zich ervan bewust is hoe ongelijk de kansen soms zijn? Wil je graag opgenomen worden in een warme groep van mensen en kan je zelfstandig en onafhankelijk werken? Misschien is vrijwilligerswerk bij Auxilia dan iets voor jou.

Auxilia vzw is een organisatie die kwetsbare kinderen die nergens anders terechtkunnen, helpt bij het leren. Onderwijs is immers de sleutel. Het biedt mogelijkheden voor een betere toekomst.

De hulpverlening gebeurt door vrijwilligers die zich elke week één of twee uurtjes vrijmaken om te helpen met het huiswerk, om bepaalde opdrachten nog eens in te oefenen of extra te oefenen bij taalachterstand. Bij leerlingen uit het secundair, kan het gaan om extra ondersteuning voor bijvoorbeeld Frans, wiskunde of een ander vak.

Enkele voorbeelden :

  • Door de Coronacrisis hebben Amina en haar zusje (leer)achterstand opgelopen. De ouders zijn van goede wil, maar begrepen de opdrachten niet altijd en wisten ook niet hoe de oefening moest gemaakt worden. Vrijwilliger Nicole heeft van de school een opdrachtenbundel gekregen. Twee keren per week gaat ze naar de plaatselijke bieb en helpt de meisjes met de oefeningen.
  • Maria, een Syrische vluchteling, gaat vanaf dit jaar naar het gewone onderwijs. Ze heeft een jaar Nederlands geleerd, maar dat is nog wat anders dan het Nederlands van de schoolvakken. De stap is groot. Vrijwilliger Kristien oefent Nederlands met haar en zal haar ook helpen met wetenschappen.
  • Thomas is vaak ziek geweest in het eerste leerjaar. Rekenen gaat goed, maar lezen vormt een probleem. Hij doet nu het eerste leerjaar over, maar hij blijft sukkelen. Zijn moeder heeft een zwakke gezondheid en kan hem niet altijd helpen. Vrijwilliger Ann leest nu twee keren per week met hem. En…. hij krijgt er nu plezier in!

Er is dringend vraag naar vrijwilligers in Lanaken. De beloning is gigantisch: veel voldoening én het besef dat je het verschil maakt. Ervaring in het onderwijs is niet nodig. Je krijgt ruime ondersteuning.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Josée Machiels, telefonisch : 0468 13 77 68 of via mail : josee.machiels@telenet.be

Meer informatie vind je ook op www.auxilia-limburg.be