Energiezuinig gemeentehuis

Dit project is afgewerkt.

Gemeentehuis

Het gemeentehuis werd geopend in 1971. Sindsdien vonden wel enkele kleinere energiebesparende ingrepen plaats, doch de grote inhaalbeweging op dat vlak, conform de huidige normen, moest nog gebeuren. De werken zullen enkel in het ‘oude’ gedeelte plaats vinden. In de nieuwe vleugel (waar o.a. de raadzaal gelegen is) worden geen werken uitgevoerd.

Er wordt gestart met isolerende dakwerken en er komt een nieuwe dakdichting. Hierna worden er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. De stroom die hiermee opgewekt zal worden zal onmiddellijk gebruikt worden in het gemeentehuis zelf.

Vervolgens wordt het buitenschrijnwerk vervangen. Er komen nieuwe ramen en deuren. Aan de kant van de Jan Rosierlaan worden de ramen ook voorzien van een zonnescherm.  Naar de verwarming toe zullen de oude ketels vervangen worden alsook de oude radiatoren. Tot slot worden ook de verlichtingsarmaturen vervangen en op sommige plaatsen zal ook het plafond vernieuwd worden.

De werken kosten €833.000. Ze zorgen voor een besparing van 25% op de elektriciteit en een besparing van 36% op de stookkosten. De CO2 uitstoot zal met 28% verminderen, wat neerkomt op 57,2 ton minder uitstoot op jaarbasis.

Nadat deze energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn zal aansluitend gestart worden met de herinrichting van een deel van het gemeentehuis.  Er komt o.a. een klantvriendelijker onthaalruimte. De ingang van het gemeentehuis zal daarbij ook verplaatst worden naar de ingang aan de Jan Rosierlaan. Over deze werken informeren wij u in één van de volgende nummers van ons infoblad.

Alle werken zullen op regelmatige basis te volgen zijn via www.facebook.com/gemeentelanaken