Langkeukelbeek

Dit project is afgewerkt.

Stand van zaken in april 2018
 
Langkeukelbeek
Het project

Op maandag 8 januari werd gestart met de werken aan de omgeving rond de Langkeukelbeek. Dit gebied wordt een groene long tussen Lanaken en Gellik. Op dit moment is het gebied, gelegen tussen het Molenweideplein en de Pannestraat, overwoekerd en moerasachtig. Wanneer de werken zijn afgerond zal het een park zijn voor wandelaars en fietsers dat het centrum van Lanaken via het Sportpark Montaignehof met Gellik verbindt.

In de 1ste fase wordt de omgeving tussen het Molenweideplein en het Uilestraatje heraangelegd. Er komt een fiets- en wandelpad in asfalt van 3m50 breed dat parallel loopt met de Langkeukelbeek. De volledige omgeving wordt omgetoverd tot een park met beplanting, hoogstambomen, zitelementen en picknickbanken. Het Uilestraatje wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt en de beek krijgt een nieuw profiel. Aan het Molenweideplein en aan het Uilestraatje komen er brugjes over de beek. Aansluitend zal er gestart worden met de 2de fase. Dit is het gebied tussen het Uilestraatje en de Pannestraat. In deze fase wordt het fiets- en wandelpad doorgetrokken tot aan de Pannestraat en wordt in dit gebied het park aangelegd. De werken zullen 100 werkdagen in beslag nemen. Rekening houdend met goede weersomstandigheden zouden de werken tegen eind april afgerond moeten zijn. De werken worden uitgevoerd door de firma Van Beers uit Hogeloon en de kostprijs bedraagt 756.032 euro.
 
Later zal er op de Pannestraat een verbindingsstuk worden aangelegd waarbij het fietspad wordt doorgetrokken tot aan het Brouwershof (nieuwe straat gelegen aan de Pannestraat ter hoogte van de kruising met de Arkstraat). Vandaaruit volgt het fiets- en wandelpad de Langkeukelbeek langs het Heilig Hart College en het Sportpark Montaignehof. Het pad zal doorlopen tot aan de Boonakkerstraat in Gellik om daar verbinding te maken met het fietsroutenetwerk.
 
langkeukelbeek