Denk mee over het nieuwe voedselbos

Nu voetbalclub KLVV verhuisd is naar de nieuwe sportterreinen aan het Montaignehof krijgen de oude voetbalvelden op domein Pietersheim een nieuwe bestemming. De voetbalkantine en de tribune worden dit najaar nog afgebroken. Ook de verharding wordt aangepakt.

Ongeveer 3 ha grond krijgt een nieuwe invulling. De gemeente zal in samenwerking met Velt en het Centrum voor Duurzaam Groen een voedselbos aanleggen. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos waar voedselproductie (fruitbomen, bessenstruiken, kruiden, …) centraal staat. Omdat we in een voedselbos samenwerken met de natuur en er niet tegen ingaan, is er een hoge biodiversiteit. Het wordt voor de Lanakenaren een gezellige ontmoetingsplaats en een mooie plek om van de natuur te genieten.  

Wil je meedenken over de inrichting van het voedselbos? Heb je hier een eigen visie op of ideeën over? Kom dan zeker naar de infoavond op 16 september 2021. Om 19u wordt een terreinbezoek voorzien. We vertrekken aan de kiezelparking (Waterstraat 52). Om 20u krijg je in de Kijkdoos van de waterburcht Pietersheim meer uitleg over het voedselbos.    

Voedselbos