Grote carnavalsactiviteiten 2022 geannuleerd

Mededeling van de organiserende carnavalsverenigingen en het gemeentebestuur over het carnavalsseizoen 2022.


Beste carnavalisten,
 
Door het stijgende aantal besmettingen met de omikronvariant werken overheden momenteel noodscenario’s uit voor de onderwijs- en zorgsector. In Nederland zijn er strenge maatregelen van kracht en ook de gemeente Lanaken zit in een alarmfase omwille van het hoog besmettingscijfer.
 
Deze situatie belet ons nog steeds om carnaval te vieren op de manier waarop we dat gewoon zijn. Door de huidige gezondheidssituatie, de grote onzekerheid omtrent de ontwikkeling van het coronavirus en de daarbij horende maatregelen is het haast onmogelijk om het resterende carnavalsseizoen deftig voor te bereiden en te organiseren.
 
De Raod van Laon tot Aoke, K.V. De Brikkebekkers, Carnavalscomité Smèèrmaos Alaaf!, C.V. De Gelliker Galliaren en C.V. De Wottelzekskes hebben daarom, in samenspraak met het gemeentebestuur, gezamenlijk de moeilijke beslissing genomen om alle grote carnavalsactiviteiten te annuleren. De carnavalsbals en -stoeten van het resterende seizoen 2022 zullen niet doorgaan. De raden en het gemeentebestuur nemen daarmee hun verantwoordelijkheid omdat de gezondheid van onze medemens van het allergrootse belang is.
 
De verenigingen bekijken met steun van het gemeentebestuur wel de mogelijkheid om een aantal alternatieve carnavalsactiviteiten te organiseren, dewelke mogelijk zijn binnen de geldende coronamaatregelen. Op die manier willen we de carnavalsdagen van 2022 niet onopgemerkt voorbij laten gaan en hopen we het gevoel van "Vastelaovend" levend en in ere te houden.
 
Groet-Laoneke Alaaf! 
 
Mededeling carnaval 2022