Infoborden nemen de bezoeker mee naar het verleden van het Mooiste Dorp van Vlaanderen

Toerisme Lanaken plaatste 16 nieuwe infoborden in het historische centrum van Oud-Rekem. De bezoeker maakt door middel van deze infoborden kennis met de rijke geschiedenis van het Mooiste Dorp van Vlaanderen. De teksten zijn geschreven door echte Oud-Rekem kenners en de foto’s geven een duidelijk beeld van hoe Oud-Rekem er vroeger uitzag. Door de route te volgen ga je als bezoeker terug in de tijd en door de code te scannen krijg je nog meer achtergrondinformatie.

De oude borden werden geplaatst in 2011 en hebben hun beste tijd gehad door slijtage of vernielingen. De nieuwe borden zijn aantrekkelijk, uitnodigend en passen binnen de sfeer van het dorp.

Infoborden Oud-Rekem

Op de borden staat een QR-code die de bezoekers naar een website brengt waar informatie in meerdere talen beschikbaar is. Later wordt ook nog de Erfgoedapp geïntegreerd waarbij de foto’s die voorzien zijn van een blauw kader gescand kunnen worden.

Op de infoborden staan foto's van vroeger zodat je als bezoeker een duidelijk beeld krijgt van Oud-Rekem vroeger en nu. Wie de route volgt, de infoborden bekijkt en leest wordt meegenomen in de tijd. De route heeft 2 startplekken: aan het kanaal en aan de parking Colmonterveld.

Je wordt als bezoeker op een laagdrempelige manier bewust gemaak van de uitzonderlijke waarde van het onroerend erfgoed van Oud-Rekem.

De 16 infoborden hebben een cortenstaal frame en staan in het historische centrum van Oud-Rekem. De borden zijn weerbestendig en toegankelijk voor rolstoelgebruikers en slechtzienden. De teksten werden geschreven door echte Oud-Rekem kenners: Mathieu Maesen, Guy Borghoms en Brigitte Motmans. De plaatsing werd voorzien door Buro Kloeg. De kostprijs van de infoborden bedraagt € 44.768.