Meer comfortabele fietspaden langs de Staatsbaan en de Steenweg in Neerharen en Rekem

N78, Lanaken: In Lanaken vernieuwt en verbreedt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maandag 27 juni de fietspaden aan beide kanten van de Staatsbaan in Neerharen en de Steenweg in Rekem. Het gaat om een stuk van zo’n 400 meter, vanaf het einde van de bebouwde kom in Neerharen tot aan het winkelcentrum in Rekem, aansluitend op de zone die enkele jaren geleden vernieuwd werd bij de bouw van de rotonde. De vernieuwing duurt 2 weken.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, verkeer over één rijstrook

  • De werken starten op 27 juni en zullen 2 weken duren. De aannemer werkt aan beide zijden tegelijk om de termijn zo kort mogelijk te houden. 
  • Het fietspad is volledig onderbroken. Voor fietsers is in 2 richtingen een omleiding voorzien via de Heirbaan. De rechterrijstrook wordt ingenomen als werfzone. Gemotoriseerd verkeer kan over de linkerrijstrook. 
  • Overdag tijdens de werkuren zijn opritten van percelen doorgaans niet toegankelijk. Ook tijdens het plaatsen en uitharden van de betonnen boord zijn de inritten gedurende een periode niet toegankelijk. Wie zijn wagen nodig heeft, parkeert die buiten de werfzone. De aannemer doet er alles aan om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden met rijplaten.    

Meer info? www.wegenenverkeer.be/lanaken

fietspad