Vanaubelstraat veiliger heringericht

De herinrichting van de Vanaubelstraat is een project van enkele jaren geweest. Er waren verschillende partijen bij betrokken waaronder Uitvaartcentrum Roger Barthels, projectontwikkelaar Bremco en de gemeente Lanaken. Op dit moment zijn de werken opgeleverd. Er is gezocht naar een oplossing voor een gevaarlijke situatie waarbij voetgangers en auto’s elkaar kruisten aan de ingang via de Stationsstraat.

Auto’s kunnen vanaf nu via de Spoorwegstraat de nieuwe Vanaubelstraat inrijden. Op deze manier kunnen ze parkeren op de parking van Dela Uitvaartzorg Roger Barthels. Voetgangers kunnen de Vanaubelstraat bereiken via de Stationsstraat, deze ingang is vanaf nu afgesloten voor het autoverkeer.

Er is een goede oplossing gevonden voor een gevaarlijke situatie tijdens het condoleren waar bezoekers te voet en auto’s elkaar kruisten. Het is een opwaardering voor deze site en het centrum.

De rijweg is gemaakt van waterdoorlatende betonstraatstenen en het voetpad van onbehandelde waterdoorlatende betonstraatstenen. Het advies van de gemeentelijke gehandicaptenraad Lanaken is ook goed opgevolgd want het voetpad is daarom op hetzelfde niveau als de rijweg aangehouden. Er is ook een goede aansluiting met de parking van het Uitvaartcentrum, kortom een opwaardering voor het centrum van Lanaken en voor de mobiliteit.

Vanaubel