Week van de Fair Trade van 5 tot 15 oktober 2022

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Van 5 tot 15 oktober worden heel wat activiteiten georganiseerd die je op een leuke manier laten kennismaken met eerlijke handel. Ook in jouw buurt!

Eind november 2013 behaalde de gemeente Lanaken de titel ‘FairTradeGemeente’. Samen met een tiental partners moedigen we eerlijke handel, lokale consumptie en productie van duurzame producten bij de Lanakenaren aan.

Een voorname partner is Oxfam Wereldwinkel Lanaken. De winkel, gevestigd op Stationsstraat 66, heeft een zeer gevarieerd productaanbod van eerlijke handel. Naast producten uit het Zuiden worden ook streekeigen producten en korte keten gepromoot. Een geëngageerd vrijwilligersteam staat garant voor een enthousiaste service.

Programma Week van de Fair Trade

  • Op de dinsdagmarkt op 11 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel een 'chocoladeactie'. Dan delen vrijwilligers gratis chocoladerepen uit. Iedereen kan komen proeven van het ruim assortiment fairtrade chocolade.   
  • Wil je graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Oxfam en een kijkje nemen achter de schermen? Kom dan op 12 oktober 2022 naar de infoavond. Het team ontvangt je in de Wereldwinkel met een hapje/drankje en geeft antwoord op al jouw vragen. 
  • Op de Wereldwinkeldag op 15 oktober krijgt iedere kopende klant allerlei proevertjes aangeboden. Ook het 40-jarig bestaan van de winkel en de vrijwilligers worden dan in de bloemetjes gezet.  

Meer info over de Week van de Fair Trade vind je hier.  

Wereldwinkel