Nieuwe fietsvlonders en fietsherstelpunten

Gemeente Lanaken wil in het kader van “Lanaken fietsgemeente” en het verduurzamen van het particulier vervoer verder inzetten op de fiets. Woon-werkverkeer maar ook recreatief. De gemeente wil dit dan ook ten volle faciliteren. Daarom zijn er recent op twee plaatsen in Lanaken fietsvlonders geplaatst en op drie centrale plaatsen een fietsherstelpunt.

Een fietsvlonder is een platform waar fietsbeugels in verwerkt zijn waaraan je je fiets kan stallen. Een fietsherstelpunt is een plek waar je je fiets zelf kan repareren, een lekke band kan oppompen of een fietssleutel kan gebruiken.

De fietsvlonders zijn geplaatst op het Kerkplein in Gellik en op het Schumanplein in het centrum van Lanaken. De fietsherstelpunten zijn te vinden op het Kerkplein in Gellik, in het centrum van Lanaken aan het gemeentehuis en in Oud-Rekem naast de bestaande fietsenstalling bij het restaurant in het centrum.

De fietsherstelpunten en vlonders zullen ook tijdens de Fiets4daagse hun dienst bewijzen. 4 dagen lang fietsen dan wielrenners, jonge amateurfietsers, mountainbikers en gezinnen door fietsparadijs Belgisch Limburg, met Lanaken als uitvalsbasis.

De twee fietsvlonders zijn aangekocht voor een bedrag van 9438 euro inclusief btw, de drie fietsherstelpunten samen voor een bedrag van 3608,22 euro inclusief btw.

fietsherstelpunt