Praten helpt

Zie je het soms (even) niet meer zitten? Heb je nergens nog zin in? En voel je je alleen met die gevoelens? Babbel erover met ons! Wij spreken samen af voor een babbel. Dit kan telefonisch, via een virtuele meet of in een gespreksruimte. Jij kiest waar jij je het beste bij voelt.


Zie je het soms (even) niet meer zitten? Heb je nergens nog zin in? En voel je je alleen met die gevoelens? Wees gerust: je bent zeker niet de enige die met dit gevoel worstelt.

Babbel erover met iemand
 

Ga je door een rotte periode? Blijf er niet mee zitten. Praat er met iemand over, want dat kan opluchten.

Bij wie kan je terecht voor een babbel?
 

Is het moeilijk voor jou om erover te praten met een goede vriend, je lief, je ouder… en weet je niet dadelijk waar naartoe…

Wij staan klaar voor jou! Wij willen er zéker voor je zijn!

Trieste jonge vrouw

De persoon tegen wie je je hart lucht heeft niet onmiddellijk dé oplossing voor je problemen. Maar dat hoeft ook niet, alleen al die donkere gedachten uitspreken, kan opluchten. Blijf er dus niet alleen mee rondlopen.

Hulp vragen is niet makkelijk. Maar wel heel dapper! Het is vaak de eerste stap om je wat beter te voelen. En, het helpt om die chaos in je hoofd weer op orde te krijgen. Je kan het écht!

Wij luisteren écht naar jou en we gaan samen op zoek naar de oplossing voor je problemen. Wij zullen je ondersteunen zolang het nodig is én zolang jij het wil.

Neem contact met ons op.
 

Contacteer ons via

Wij spreken dan samen af voor een babbel. Dit kan telefonisch, via een virtuele meet  of in een gespreksruimte. Jij kiest waar jij je het beste bij voelt.

 

Wie zijn wij?
  • Wij zijn maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis in Lanaken (Gasthuisstraat 18)
  • Wij zijn eerstelijnshulpverleners, getraind in het luisteren en ondersteunen bij psychosociale problemen EN wij kunnen jou warm doorverwijzen naar de geschikte hulpverlening, indien nodig.

 

Eventueel ter aanvulling

Schrijf het op

Wilde je met iemand praten, maar lukte het niet? Probeer het dan eerst op te schrijven.
Zo orden je je gedachten en kan je nadien makkelijker over je gedachten vertellen.
Of je kan het briefje natuurlijk ook afgeven.


Hé, het is oké!
Je hoeft je niet te schamen voor hoe je je voelt. Je af en toe eens slecht voelen, dat hoort voor iedereen bij het leven. En ze zeggen niet voor niks: “Na regen komt zonneschijn”, toch?
 

Meer tips?
Benieuwd naar meer tips en oefeningen om je beter in je vel te voelen? Surf naar www.noknok.be (16 jaar of jonger) of www.geluksdriehoek.be (17+).
 

Ziet iemand die je kent het niet meer zitten?
https://www.watwat.be/psychische-problemen/een-vriend-heeft-problemen-waar-zoek-ik-hulp